joi, 3 iulie 2008

Quote from "Scrieri Prafuite"

"


Copiii emo- “mici monştri” creaţi de umanitate

Sunt batjocoriţi şi neînţeleşi. Generaţia emo înfricoşează, dă fiori, e cel mai în vogă subiect al momentului.
Copii care se sinucid sunt daţi la ştiri, li se comentează modul a se purta, de a fi, de a se îmbrăca.
Toţi se gândesc doar că s-a născut generaţia asta şi nu din ce cauză s-a născut.
Părinţii cred că dacă-şi ţin odraslele departe de emo “chizi” aceştia nu se vor “contamina”.
Greşit. Singura diferenţă dintre un emo kid şi un copil relativ normal care sfarşeşte prin a se spânzura de copacul din spatele blocului este aceea că emo “chizii” prin comportamentul lor avertizează.
Ei avertizează, dar sunt văzuţi numai ca nişte ciudaţi, nu ca nişte oameni în suferinţă, nu ca nişte puştani care poate au ceva de spus, însă nu sunt ascultaţi şi de la care, dacă am deschide ochii suficient de mult, am avea chiar de învăţat câte ceva.
Când “fenomenul” a luat amploare şi la noi în ţară am scris despre cum arată un copil emo pe un blog. Şi pe mine la început mă intriga înfăţişarea lor şi nu ce se află în spatele ei. Apoi, încetul cu încetul, când am văzut cum sunt disecaţi şi judecaţi m-am gândit că merită o şansă: aceea de a fi înţeleşi.
Fiecare generaţie se crede cea mai cea mai, iar cea de acum, generaţia tânără, oamenii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani nu se cred numai atât, se cred chiar “generaţia supremă’.
Vor să stârpească tot ce nu li aseamănă, consideră că sunt deţinătorii adevărului absolut.
Se întreabă în ignoranţa lor cauzată de prea multă mândrie de ce le vin copiii acasă “transformaţi” în altceva, în altcineva.
Nu se gândesc nicio clipă că o mare parte din vină o poartă şi ei pentru că sunt prea obosiţi, prea sictiriţi şi prea ocupaţi cu propriul sine ca să-şi mai asculte copiii. Sunt oamenii care au ucis dragostea, conversaţia şi îmbrăţişarea.
Singura vină a copiilor emo e că s-au născut fără prea multă tărie de caracter.
Restul de culpabilitate se află în sufragerie, unde părinţii se ceartă continuu, în dormitor unde sora mai mare rămâne însărcinată cu vreun neica nimeni, la şcoală unde nu există egalitate, ci minoritate.
Copiii emo au devenit, “graţie” adulţilor ce îi înconjoară, “prezentul de azi, viitorul de ieri”.



"

deci e un quote so.... nu e by me

Niciun comentariu: